Siirry sisältöön

Muuttopuuhat

Oi autuutta, minulla on loma.

Paitsi ettei majaansa muuttavassa lapsiperheessä oikeasti mitään lomaa ole.

Tavaran lajittelu kierrätykseen menevään ja säilytettävään pitäisi oikeasti aloittaa pikimmiten, eikä se todellakaan ole minun lempipuuhaani, mitä muuttamiseen tulee. Ongelma ei niinkään ole siinä mistä raaskisi luopua, vaan siinä, mistä ei.

Omakotiasujalle kertyy puolessa vuosikymmenessä helposti aivan uskomaton määrä sekalaista hilpettä ja hilavitkutinta, varsinkin jos ei ole tilanpuutteen vuoksi akuuttia tarvetta roudata tarpeetonta tavaraa pikaisesti pois omalta tontilta. Meillä yli sadan neliön varastotilat ovat pitäneet tehokkaasti huolen siitä, että mitään ei todellakaan ole tarvinnut viedä talon alakertaa kauemmas. Nurkissa pyörii rakennustarvikkeita maaleista höylättyyn puutavaraan ja kaiken maailman kuriositeetteja putkiradioista kukkaruukkuihin. Erilaisia astioita on yhden perheen tarpeisiin aivan liikaa ja henkilökohtaisesti omistan reippaasti yli kuutiometrin kankaita ja muita ompelutarvikkeita. Vanhoja, mutta hyväkuntoisia huonekaluja on parin kaksion tarpeisiin.

Tekisi kovasti mieleni tilata pihaan iso jätelava ja heittää kaikki aholle. Paitsi ettei sellainen ole millään mittarilla kestävää toimintaa. Käyttökelpoinen materia ei kuulu kaatopaikalle, vaan kierrätykseen. On siis käytävä kaikki läpi tavara tavaralta, lajiteltava, tuupattava peräkärryyn ja kuskattava kierrätyskeskuksiin ja/tai sorttiasemalle.

Kun kollegat pakenevat maasta kuka Thaimaan lämpöön palmun alle köllimään, kuka New Yorkiin shoppailemaan, minä heilun hiki hatussa tavaravuoren keskellä.

Tasan ei mene nallekarkit.

No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

<span>%d</span> bloggaajaa tykkää tästä: