Siirry sisältöön

Keinutuoli

Aivan kuten en yleisesti ottaen erityisemmin välitä tapeteista, en myöskään välitä erityisemmin keinutuoleista.

Paitsi Ray ja Charles Eamesin RAR-keinutuolista.

Iskin silmäni tuohon epätavalliseen tulkintaan keinutuolista jo kymmenisen vuotta sitten, kun pääsin sellaiseen istahtamaan. En ole sittemmin löytänyt mukavampaa alustaa ahterilleni, joten uuteen kotiin tuon klassikon aion nyt viimeinkin hankkia, sanoi aviomieheke mitä hyvänsä. Pitäähän kodissa keinutuoli olla!

RARia saa näköjään nykyään myös petroolinsinisenä, joten tuoli istuisi olohuoneeseen kuin nenä päähän. Eikä 450 euron hinta moisesta huonekalusta ole mielestäni mitenkään kohtuuton, olkoonkin, että perinteisiä kiikkustuoleja saa epäilemättä paljon edullisemmin.

(Kuva: Vitra.com)

5 Comments Post a comment
 1. Katos, olisin luullut että Eamesin tuolista saa pulittaa nelinumeroisen summan. Ja kyllä, keinutuoli on kodissa oltava!

  29/03/2011
 2. Arvatenkin alkuperäisistä 50-luvun vintageyksilöistä saakin, mutta mulle kelpaa kyllä lisenssillä valmistettu uusiokappalekin. Kopioita saa parillasadalla, mutta siihen peliin mä en lähde.

  29/03/2011
 3. Katariina #

  RAR on aina miellyttänyt meikäläisenkin silmiä, koeistumaan en ole päässyt. Mutta harkinnassa on täälläkin yhä… Mietin vaan, pitäisikö tuolin alla lattialla olla jokin matto (joka tietysti hankaloittaisi keinumista, mrrrrrrr…), ettei korkkiparketti mene pitemmän päälle pahan näköiseksi? Jos teillä on kivi-/laattalattia, kuten hämärästi muistelen, ko. asia ei tuottane ongelmia!

  29/03/2011
 4. Meillä oli edellisessä asunnossa korkkiparketti ja juu, matto kannattaa olla about kaikkien huonekalujen alla, varsinkin jos niitä liikutellaan. Meni alta aikayksikön tosi härskin näköiseksi ruokapöydän alta se lattia, kun tuoleja kuitenkin vedellään esiin ja työnnetään pöydän alle jatkuvasti. Uskoisin saman tapahtuvan keinutuolinkin kanssa.

  Siitäkin huolimatta, että uuden asunnon lattiat ovat laattaa, ajattelin liimata RARin jalaksiin huopanauhat, heti kunhan saan sen meille asumaan. Korkeakiiltoinen lattia naarmuttuu herkästi.

  31/03/2011

Trackbacks & Pingbacks

 1. Karuselli « 04620

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

<span>%d</span> bloggaajaa tykkää tästä: