Siirry sisältöön

Oh, joy!

Posti toi tänään tullessaan ruokailutilaan kaavaillun Yki Nummen ison Lokki-valaisimen.

Sopivaa valaisinta mietittiin pitkään ja hartaasti. Lähtökohtana oli moderni ja yksinkertainen design. Noilla kriteereillä luulisi valaisimen etsinnän olevan helppoa, mutta kattia kanssa. Vietin useamman unettoman yön surffaten nettikaupoissa, koska pienen ipanan vanhemman on hieman haasteellista lähteä päiväksi metsästämään sopivaa tuotetta kivijalkamyymälöistä. Lokki pyöri kyllä mielessä alusta saakka, mutta tahdoin kuitenkin nähdä mitä muuta maailmalla oli tarjottavana; ja paljon olikin, kun syynäsin läpi niin kotimaiset kuin puolet suurimmaista eurooppalaisista nettiputiikeista.

Suurin osa tarjolla olleista perusvalaisimista osoittautui lähemmässä tarkastelussa aivan hervottomiksi kikkareiksi joko johdon pituuden tai muotoilunsa vuoksi. En käsitä, miten nihkeästi edullisemman hintaluokan riippuvalaisimissa on mahdollisuutta vaikuttaa johdin pituuteen ostovaiheessa ja miten kärkkäitä sähkömiehet ovat veloittamaan ihan poskettomia summia pidemmän johdon vaihtamisesta. Ei sillä, etteikö johdon useimpiin valaisimiin voisi vaihtaa itsekin, mutta yllättävän monet valaisimet tuntuvat olevan rakenteeltaan sellaisia, että homma on parempi jättää ammattilaisen tehtäväksi, jos ei mieli uhkarohkeilla. Ja pitkä johto valaisimeen meidän tapauksessamme tarvittiin, koska ruokailutilan katto on korkealla, enkä välttämättä haluaisi lampun killuvan yli kolmessa metrissä.

Sisustusgalleria Paloranta tarjosi Lokkia kolmella eri johdon pituudella ja vieläpä edullisemmin kuin muutamat muut liikkeet. Hintaeroa kalleimpaan tarjoukseen oli yli 100 euroa! Into pinkeänä väsäsin jo tilausta, kunnes ipana keskeytti iltatoimillaan ja homma jäi puolitiehen, kunnes seuraavana aamuna liikkeestä soitettiin ja tiedusteltiin olinko vielä aikeissa tilata lampun, vain tullut toisiin aatoksiin. En siis ollut ehtinyt varmistaa saati maksaa tilaustani ja yhteystietojenkin jättäminen jäi kesken. Kaupat tehtiin oitis puhelimessa ja ystävällinen miesmyyjä lupasi laittaa laskun sähköpostiin ja lampun postiin jo samana päivänä. Lasku olikin heti puhelun päätyttyä kilahtanut inboxiin ja katso! Ei laskutuslisää, ei toimituskuluja! Aivan uskomattoman hienoa palvelua näinä aikoina!

Lienee sanomattakin selvää, että olen tyytyväinen lamppuun ja vielä tyytyväisempi saamaani palveluun. Harva kauppias viitsisi soitella keskenjääneen nettitilauksen perään. Vielä harvempi antaisi asiakkaalle noinkin suuren ja särkyvän paketin toimituksen ilmaiseksi. Olen niin helposti ostettavissa; saivat minusta varmasti kanta-asiakkaan.

Valaisin täyttää kaikki kriteerit. Se on riittävän suuri (halkaisija 70 cm) ollakseen näyttävä, muttei kuitenkaan liian hallitseva, koska ilmatilaa löytyy ympäriltä mielin määrin. Se on yksinkertainen ja tyylikäs. Bonuksena tietenkin kotimaisuus ja se, että kyse on ajattomasta klassikosta.

En millään malttaisi odottaa, että pääsen ripustamaan tuon kaunotaren kattoon!

(Kuva: Paloranta Online)

No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

<span>%d</span> bloggaajaa tykkää tästä: