Siirry sisältöön

Lomalta arkeen

Tavoilleni uskollisena en shoppaillut lomareissulla nimeksikään.

En ole sitä ihmistyyppiä, joka ryntää kohteeseen päästyään pää kolmantena jalkana rääkkäämään luottokorttia. Enkä varsinkaan sitä ihmistyyppiä, joka kantaa lomareissuiltansa kotiin sitä samaa romua, mitä saa lähempääkin.

Sen sijaan pyrin aina etsimään jotain kaunista, kestävää ja ennenkaikkea paikalliselle kulttuurille ominaista. Jotkut teistä ehkä tietävät, että Portugali on maailman suurin korkintuottaja ja koska maailman viiniteollisuus on viime vuosina siirtynyt yhä voimakkaammin synteettisten korkkien käyttöön viinin pullotuksessa, jää korkkia nykyään yllin kyllin materiaaliksi muuhunkin.

Yksi mielenkiintoisimmista korkkituotteita valmistavista yrityksistä on portugalilainen Cork & Co. Tuotteita löytyy koruista sisustusesineisiin ja huonekaluihin. Muotoilu on modernia ja tuotteet käsityönä paikallisesti valmistettuja. Eivätkä hinnat ole mielestäni mitenkään kohtuuttomia. Lissabonin Bairro Alton kivijalkaliikkestä hankittuna tuo laukku maksoi 150€. Se on aika vähän, jos ottaa huomioon, että halpatuotantomaissa kyseenalaisissa työoloissa valmistetut merkkiveskat Guessistä Longchampiin maksavat jopa satoja euroja enemmän. Lisäksi korkki on luontoystävällinen materiaali; korkkipuita ei korkin keräämistä varten tarvitse kaataa, vaan satoa voidaan korjata puuta vahingoittamatta 7-9 vuoden välein. Korkin säänkestävyys on myös omaa luokkaansa, sillä korkki ei ole vedestä moksiskaan, päinvastoin. Samaa ei valitettavasti voi sanoa nahasta.

Parasta matkamuistossani on tietenkin se, että vastaavia kasseja kävele edes Helsingin kaduilla vastaan päivittäin, viikottain tai edes kuukausittain. Kuten ei myöskään toista matkamuistoani; portugalilaisen lampaan villasta käsinkudottua ponchoa. Tunsin kieltämättä oloni hieman typeräksi maksaessani paksua villavaatetta yhtenä loman hikisimmistä päivistä, mutta hankinta osoittautui nappivalinnaksi, kun sää kotimaassa oli parikymmentä astetta viileämpi kuin Lissabonissa.

Reilun viikon lomasta kulutin shoppailuun siis alle tunnin. Loppuajan nautiskelin vinho verdestä, presuntosta, gordal-oliiveista ja seurasta sekä tunnelmasta. Matkailu lapsen kanssa osoittautui yllättävän helpoksi ja jälleennäkeminen paikallisten ystävien kanssa teki elämästä hetkellisesti silkkaa juhlaa.

Keväällä toivottavasti taas uudestaan.

3 Comments Post a comment
 1. ludisia #

  Todella kaunis laukku!

  09/09/2011
 2. Kiitos, olen ihan pähkinöinä veskaan itsekin!

  09/09/2011
 3. Katariina #

  Erittäin tyylikkään näköinen!

  14/09/2011

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

<span>%d</span> bloggaajaa tykkää tästä: