Skip to content

Herkkuja

Sanouduttuani taannoin irti päivätöistäni kokkina, on keittiössä puuhastelukin alkanut pitkästä aikaa maistumaan myös näin siviilielämässä. Kokkaaminen on taas kivaa! Varsinkin kun sitä saa tehdä ilman aikataulupaineita tai esimiehen jatkuvaa kyttäämistä. Oi onnea, sillä ne päivät taitavat olla nyt lopullisesti ohi! Olen keskellä prosessia, jonka lopputulemana on toivottavasti pysyvä alanvaihto.

Olen suuri thaimaalaisen ruuan ystävä ja yksi ruoka, tai pikemminkin lisäke, on ylitse muiden. Se on erään sortin dippi, tai pikemminkin relissi ja henkilökohtaisesti voisin kauhoa sitä sisuksiini loputtomia määriä ja jättää pääruuan vähemmälle.

Ajattelin, että voisin jakaa tämän thaimaalaisilta kollegoiltani saamani reseptin myös teidän kanssanne.

Relissiin tarvitaan:

4 rkl vähäsuolaista soijakastiketta

4 rkl kalakastiketta

2 rkl tuoretta limettimehua

3 chilipalkoa pilkottuna (itse vannon rawitin nimeen, mutta yhtä hyvin joku miedompikin käy; tai tulisempi)

2 cm pätkä tuoretta inkivääriä kuorittuna ja ohueksi suikaloituna

2 isoa valkosipulinkynttä ohueksi suikaloituna

2 kevätsipulinvartta pilkottuna

1 sitruunaruohon varsi ohueksi pilkottuna

1 puntti tai ruukku tuoretta korianteria pilkottuna

Seuraa reseptin vaikein vaihe; kaikki ainekset sekoitetaan keskenään ja laitetaan jääkaappiin maustumaan vähintään kolmeksi tunniksi, mieluiten yön yli.

Tätä herkkua voi tarjoilla melkeinpä minkä tahansa wokkisapuskan kera, kanan kanssa tai tehdä kuten minä ja syödä sitä voileipäkeksien päällä. Kannattaa kokeilla, varsinkin jos pitää tulisesta!

Advertisements
3 Comments Post a comment
  1. Hei tämä reslissi menee kokeiluun asap! Alanvaihto vaatii rohkeutta, mutta en ole vielä kuullut kenenkään katuneen, onnea muutokseen.

    13/10/2011
  2. Kiitos! Toivottavasti relissi maistuu! 🙂

    13/10/2011
  3. Suurkiitos reseptistä! Ihastuin tähän relissiin Thaimaassa muutama vuosi sitten ja olen sen jälkeen häpeilemättä yliannostellut tätä ruokani päälle thairuokapaikoissa. Resepti vaan on ollut kiven alla 🙂

    13/11/2011

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: