Siirry sisältöön

Vaihtoehtojoulukuusi

 

Joulukuusi. Se aiheuttaa taloudessamme päänvaivaa vuodesta toiseen.

Toisaalta rakastan aitoa, oikeaa kotimaista luonnonkuusta ja sen jouluista havuntuoksua; toisaalta vihaan sitä kuollakseni, sillä juuri sillä sekunnilla kun kuusen kantaa sisälle, alkaa hermoja riipivä neulasten siivoaminen lattioilta.

All the luck in the world -sivuston seinälle koottu kollaasikuusi on kertakaikkisen ihastuttava, mutta vaatisi ehkä hieman enemmän aikaa kuin minulla on käytettävissäni. Työkiireiltäni ja arjen pyörittämiseltä kun ehdin tuskin bloggaamaankaan. Aika ei yksinkertaisesti riitä pikkutilpehöörin harkittuun kokoamiseen ja moisen kollaasin rakentamiseen. Lopputulos ei olisi kuitenkaan yhtä viehko, joten ei tule tapahtumaan ainakaan tänä vuonna.

 

 

Lovin vanerikuusi olisi justjetsulleen minun juttuni. Mutta mutta… Kuusi on liian pieni meidän viisi metriä korkeaan olohuoneeseemme. Ja jos sitä valmistettaisiin kolme metriä korkeana, olisi se aivan varmasti liian kallis minun joulubudjettiini.

 

 

Not Marthan väkertämä leijuva pallokuusi on ideana hurmaava, mutta kun taloudessa on kaksivuotias pikkuvandaali, olisi kuusi alta aikayksikön kirjaimellisesti solmussa. Joten ei. Sekään ei ole ratkaisu.

Olen viettänyt tämän asian kanssa unettomia öitä ja tänään päättämättömyydestäni sisuuntuneena kävin hakemassa askarteluliikkeestä kassillisen tarpeita.

Kuusi siis tulee. Mutta ei aivan perinteinen kuusi.

(Kuvat: alltheluckintheworld.nl, lovi.fi, notmartha.org)

No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

<span>%d</span> bloggaajaa tykkää tästä: